گروه تروریستی داعش، از جمله فرقههایی است که با مجهز شدن به فناوریهای پیشرفته سایبری، اقدام به پیشبرد اهداف، تبلیغ ایدئولوژی، جذب مخاطبان و انجام عملیات تروریستی نموده است. تروریسم سایبری، چهره جدید تروریسم است که بدون آنکه خطرات سایر اقسام تروریسم را برای اقدام کنندگان آن داشته باشد میتواند اهداف مورد نظر را برآورده سازد. بسیاری از تحرکات این گروه در فضای سایبر، مصداق عینی تروریسم سایبری است. این گروه در ماههای اخیر با ازدستدادن سرزمین جغرافیایی خود، متحمل شکستهای جدی شده است؛ اما در اندیشه راهاندازی خلافت سایبری است. برخی معتقدند، این گروه در آینده تبدیل به یک سازمان مجازی خواهد شد که با از دست دادن منابع مالی و نفتی خود، برای کسب درآمد و انجام عملیات تروریست هکرها را برای و سرقت پول و اعتبار از افراد و بانکها به کار خواهد گرفت. هدف اصلی این مقاله، بررسی تهدیدات تروریسم سایبری و تجزیه و تحلیل تحرکات داعش در فضای سایبر است. بدین منظور پس از بررسی مفاهیم تروریسم سایبری، حملات سایبری و تسلیحات سایبری، به بررسی اقدامات داعش در فضای سایبر و واکاوی دلایل فاش نمودن عملیات سایبری ایالاتمتحده از منظر راهبردی میپردازیم. نتایج این تحقیق نشان میدهد، همانند جنگهای سنتی، جنگ سایبری ایالاتمتحده علیه این گروه تروریستی، به خاطر منزوی بودن این حکومت خود خوانده در سطح جهان، بهترین فرصت برای نمایش توانمندیهای سایبری آمریکا و عاملی بازدارنده برای کشورهایی است که با آمریکا مناقشات سایبری دارند.
جواهری، مهدی (1394)، بررسی تروریسم از نظر گونه شناسی (مورد مطالعه تروریسم سایبری در بحث فناوری هستهای در ایران، فصلنامه مطالعات بینالمللی پلیس، سال ششم، شماره 24، صص 31-64.
عراقچی، سیدعباس، جوزانی، شاهین (1396)، بهرهبرداری داعش از فضای مجازی، فصلنامه روابط خارجی، سال نهم، شماره اول صص 141-175.
نمامیان، پیمان (1390)، تروریسم سایبری از منظر حقوق بینالملل کیفری، مجموعه مقالات کنفرانس بینالمللی ائتلاف جهانی علیه تروریسم برای صلح عادلانه، تهران.